Slagwerkkrant 177 september-oktober 2013
Magazine 2013
Surpriseparty Cesar 65
hoofdartikelen, ^page no.^ 28
Slagwerkkrant was met een grote delegatie aanwezig op een van de leukste drumfeestjes van dit jaar: de surpriseparty voor Cesar Zuiderwijks 65ste verjaardag. Bekijk het fotoverslag met onder anderen Oscar Kraal, John Engels, Nippy Noya, Tony Nüsser en de ontroerende ontmoeting van Cesar met jeugdheld Brian Bennett.
Kenneth Kapstad
hoofdartikelen, ^page no.^ 36
De drummer van het Noorse Motorpsycho is gek op metal en freejazz. ‘Ik heb iets met extremen.’ Kenneth Kapstad heeft als metaldrummer een opvallende aanpak met een bijzondere set-up en een geheel eigen speelstijl. Zijn geheime wapen? Een tomeloos enthousiasme voor zijn instrument: ‘Drums zijn gewoon erg, erg leuk; geestig, boeiend en cool.’
Simon Collins
hoofdartikelen, ^page no.^ 40
Je zult het maar zijn: de zoon van Phil. Simon Collins heeft duidelijk besloten niet moeilijk te doen en nadrukkelijk in de voetsporen van zijn vader te treden. ‘Ik heb het vak geleerd van een van de allerbeste drummers’. We bekeken een optreden van zijn progrockband Sound Of Contact en troffen de Engelse zanger-drummer in een openhartige bui.
John JR Robinson
hoofdartikelen, ^page no.^ 44
Is er een drummer met een indrukwekkendere staat van dienst? Onlangs werd hij officieel uitgeroepen tot ‘Most Recorded Drummer In History’ (voor Hal Blaine en Jeff Porcaro). John JR Robinson is zo’n drummer met een oergroove, een onverstoorbare time en een gouden rechtervoet. Luister maar eens naar Michael Jackson’s Rock With You (drumintro!), Chaka Kahn’s Ain’t Nobody en zelfs zomerhit Get Lucky van Daft Punk. We deden een lekker lang interview.
Gretsch Brooklyn en Full Range snaredrums
tests, ^page no.^ 52
CVL standaardserie drums
tests, ^page no.^ 54
Soultone Extreme bekkens
tests, ^page no.^ 56
Pearl hardware
tests, ^page no.^ 59
LP cajóns
tests, ^page no.^ 63
Importeurs en reacties
tests, ^page no.^ 63
Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase
cursussen, ^page no.^ 65
U vraagt wij spelen, deel 74, Natrappen I
Mark Eeftens
cursussen, ^page no.^ 67
Spelen, deel 70, Richard Spaven
Dirk Verbeuren
cursussen, ^page no.^ 69
Verbeuren verklaart, deel 5, Snelheid opbouwen I
Giveaway
en verder, ^page no.^ 25
We geven 23 (!) exemplaren weg van de 17" A Zildjian Thin crash. Lees hier hoe jij en 22 anderen dit lekkere dunne crashbekken kunnen winnen.
North Sea Jazz 2013
en verder, ^page no.^ 30
Slagwerkkrant ging drie volle dagen op verkenningstocht in Rotterdam en sprak met Justin Faulkner, Richard Spaven, Pedrito Martinez en Steve Gadd. En we discussieerden nog wat over de onnavolgbare Chris Dave. Check ook de uitgebreide verslagen, foto’s, audio en video’s op Slagwerkwereld.com.
Uitslag Slagwerkkrant Poll 2013
en verder, ^page no.^ 50
Wie waren volgens jullie de beste slagwerkers van het afgelopen jaar, en wat waren de beste spullen? Je leest het op deze pagina’s.
Recensies
en verder, ^page no.^ 70
Met albums, dvd’s, en boeken
Schack
en verder, ^page no.^ 79
De column van Michael Schack
Opmaat
en verder, ^page no.^ 8
Met Teun van der Salm, Martin de Ruiter, Ingrid Lodewegen, Brad Wilk, Billy Martin, Hans van Oosterhouts Drummersbook.com, LP Foot Tambourine, Zildjian Hans Eijkenaar Signature stok, Dutch Vintage Drum Meeting, Verslag WMC Kerkrade, Lignum Steam Bent Woodhoops, Pearl Export drums, Los Cabos drumsticks, Aluphones, Schlagwerk Move Box, Brieven, Notenbalkentip, Lief & Leed en Kort Nieuws
Agenda
en verder, ^page no.^ 80
Slagwerkkrant Service Station
en verder, ^page no.^ 84
Met Events, Slagwerkkrant Digitaal en Colofon
Opmerkelijke verhalen van de Feniks
en verder, ^page no.^ 97
Nieuwe serie columns door Kim Weemhoff. Deze aflevering: Het begin.
    artists Slagwerkkrant 177 september-oktober 2013