Slagwerkkrant 158 juli-augustus 2010
Magazine 2010
Bauke Bakker
hoofdartikelen, ^page no.^ 22
Hij speelt zich momenteel in de kijker in de band van singersongwriter Bertolf, maar deze singer-drummer heeft meer in zijn mars. Met zijn band Cool Genius mikt Bauke Bakker op waardering voor zijn eigen songs en zijn eigen stem.
Koen Lieckens
hoofdartikelen, ^page no.^ 24
De doorbraak van K’s Choice begin jaren negentig was ook de doorbraak van Koen Lieckens. Na het uiteenvallen van de band bleef de Belgische drummer betrokken bij de soloprojecten van Sarah en Gert Bettens, en daarnaast bouwde hij een stevige reputatie op als docent en bandcoach (o.a. Rockacademie Tilburg). Nu is K’s Choice terug, en is er een boel veranderd. Een drummer met een mooi verhaal.
Martin Horntveth
hoofdartikelen, ^page no.^ 28
Hij oogt als een drummende Viking, en dat is de drummer van de Noorse formatie Jaga Jazzist eigenlijk ook. Martin Horntveth, filmcomponist van beroep, plundert met zijn band zo’n beetje de gehele Europese en Amerikaanse muziektraditie leeg en komt met een klinkende mix die zo intens en creatief is als je van een stelletje woeste jazz-Noren mag verwachten.
Kijk- en luistertest met Steve Gadd
hoofdartikelen, ^page no.^ 32
Waarom zou je je beperken tot een luistertest als je ook een kijk- en luistertest kunt doen? We legden drummonument Steve Gadd een selectie korte muziekvideo’s voor, en noteerden zijn commentaren. Gadd, die Nederland aandeed tijdens zijn Mission From Gadd-tournee, was wel in voor wat nieuws en kwam al snel in zijn ritme: een diepe, gedragen feel met soms een lekkere uitschieter.
John Engels 75
hoofdartikelen, ^page no.^ 38
Volgens velen is hij een van de grootste Nederlandse jazzdrummers ooit. En velen waren op 13 mei ook aanwezig in het Bimhuis om zijn 75ste verjaardag te vieren. Onder hen percussionist Jeroen de Rijk, die zich voor Slagwerkkrant onder de jazzprominenten mengde, op zoek naar mooie uitspraken over John Engels.
Taye Studio Birch Viper drums
tests, ^page no.^ 40
Roland TD-12KX e-drums
tests, ^page no.^ 42
Roland SPD-30 Octapad
tests, ^page no.^ 44
Istanbul Agop 30th Anniversary bekkens
tests, ^page no.^ 46
Ludwig Element SE drums
tests, ^page no.^ 48
Paiste Alpha bekkens
tests, ^page no.^ 50
LP shakers
tests, ^page no.^ 51
Importeurs en reacties
tests, ^page no.^ 51
Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase
cursussen, ^page no.^ 53
U vraagt wij spelen, deel 55, De gevulde kwart-tel II
Mark Eeftens
cursussen, ^page no.^ 55
Spelen, deel 51, Steve Judd (Karnivool)
Alaor Soares
cursussen, ^page no.^ 57
Sambavaria - deel 3, Partido alto
Giveaway
en verder, ^page no.^ 17
Van Tycoon percussie mogen we drie maal een set Supremo conga\'s weggeven. Lees hier hoe je deze mooie trommels kunt winnen.
FortaRock rocks
en verder, ^page no.^ 18
Het enige overgebleven openlucht metalfestival van Nederland op zaterdag 3 juli in Nijmegen. Gene Hoglan, Steve Asheim, Kerim Lechner, Eric Moore, Zbigniew Robert Promi n´ ski, Michael Thomas, Justin Foley, Stef Broks en Ed Warby blikken vooruit. Let op, je kunt ook kaarten winnen!
10 links tussen Bonham en jazz
en verder, ^page no.^ 30
Om te begrijpen waar de magie van John Bonham vandaan kwam, moet je dieper graven dan de vele verhalen over drank, knokpartijen en kapotgeslagen drumstellen. Bruno Meeus onderzocht de jazzinvloeden in spel en sound van de rocklegende.
Recensies
en verder, ^page no.^ 58
Agenda
en verder, ^page no.^ 70
Slagwerkkrant Service Station
en verder, ^page no.^ 73
Met alles over onze events, Slagwerkwereld.com, Shop en Colofon
Opmaat
en verder, ^page no.^ 8
Met Bram de Wijs, Mark Schilders, Gerri Jäger, Eric Kretz (Stone Temple Pilots), Martin van Duynhoven, Christian Vander (Magma), clinictour Oscar Kraal, Lief & Leed, de Notenbalkentip en Kort Nieuws
De Doka van Kim
en verder, ^page no.^ 81
Kim Weemhoff hoedt zich voor de gevaren van het specialisme, hoort stemmen en raakt bijna uit balans.
    artists Slagwerkkrant 158 juli-augustus 2010